AnnaQuiroga.blogg.se

Helgen!

Publicerad 2014-08-26 02:53:21 i Vardag,

Denna helgen flög förbi så himla snabbt! Vardagen känns fortfarande som en spännande resa, men mitt i allt det spännande jag hela tiden får uppleva och lära mig om, så börjar en vardag växa fram.
 
 
 På fredakvällen så gick jag och min kompis Steven ut och såg på bio. Vi såg Mutant Ninja turtles! Den var faktiskt jättebra, den var ade i 2 timmar vilket det inte alls kändes som. skulle verkligen rekomendera alla att se den, men det hade varit fett att se den i 3D. 
När vi körde hemifrån (all ahar egen bil ^^) Så råkade vi köra över en skallerorm! Det var riktigt fett att få se en riktig skallerorm vilt liksom. Senare så sköt min värdpappa av huvudet på den. :) 
 
 
 
Vi åt på ett nytt snabbmatsställe som var riktigt gott! Äter på allvar kyckling varje dag här, så himla gott! 
 
Nästa dag så var det Konsert dag!! Jag och min vän Aubrey gick och såg KEITH URBAN! Vi var på en utomhus arena och det var verkligen speciellt! så himla varmt ca 35 grader, efter att solen gått ner! 
 
 
 
 
Älskar hans musik! Trodde inte att jag skulle gilla denna typen av musik alls, men desto mer jag hör av den desto mer så gillar jag det. 
 
Innan konserten så tog Aubreys familj med mig på middag och dom är så himla trevliga! Gillar dom verkligen jättemycket! På kvällen så sov jag över hos Aubrey och följde med henne till hennes kyrka på Söndag morgonen. Jag tyckte att det var väldigt spännande och speciellt, men jag tror att jag gillar vår kyrka mer. Jag har varit i kyrkan 4 söndagar nu och jag känner att jag öppnar mig mer och mer för sannolikheten att det faktiskt finns en gud. 
Åt bla. choklad paj och friterad inlaggd gurka, låter jätteäckligt men sjukt gott!! 
 
 
Jag har fått en bibel va en vän i kyrkan som jag har börjat läsa, det är en speciell bibel för tonåringar som förklara ord och svåra begrepp. Man läser biblen efter 3 olika kurser för att få som en 'grundkurs' i hur biblen funkar och få mer insikt i det. Den första kursen håller på i 6 veckor. Den andra kursen i 6 månader, och den tredje i 3 år. Så jag har precis börjat på den första kursen igår och har redan läst för 4 dagar. 
 
 
Religion är mitt favorit ämne hemma, jag tycker att det är så spännande. Religion är som de bästa delarna av historia ihopkokat med övernaturlighet och hur människors öden påverkat/ar varandra på grund av det här inom oss som vi kallar vår religion och tro. 
 
Även om jag ännu inte tror att biblen är det 100% rätta sättet att leva på och att allt som står i den är lag så finns det så mycket visdom att hämta som man går miste om, om man bara viftar bort det utan att faktiskt fundera över varför människor tyr sig till den och finner lugn i den, inte bara att de har fel som gör det. 
 
På kvällen så tittade vi på en film som faller i just ämnet Religion. Den heter 'My Gods Not Dead' och var riktigt bra, jag tycker att den ger insikt i hur man tror och hur man bör tro. Att gå i kyrkan och vara troende är en helt annan upplevelse här i USA. Jag vet inte riktigt varför jag plötsligt känner mig så mottaglig för det här, det kan vara så att jag är så mycket mer öppensinnad här än jag är hemma och att det får mig att insee att detta faktiskt kanske kan vara något för mig. Time will tell. 
 
 
 
Så har min helg sett ut här iallafall, mycket tankar i ett inlägg som egentligen skulle handlat mer om vad jag gjort i helgen men; 
 
 

Om

Min profilbild

Anna Quiroga

Hej och Välkommen till min blogg här kommer jag skriva om mig själv, mina resor och mitt utbytesår i Albama, USA. Mejla mig för kontakt på; [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS