AnnaQuiroga.blogg.se

26.9.14

Publicerad 2014-09-27 17:02:08 i Utbytesår,

Hej tänkte skriva om grejer som hänt i veckan! 
 
På måndagen så hände något som verkligen gjorde mig rädd. Jag var redo att packa väskan och åka hem! Våran skola fick ett alarm om en skolskjutning. Jag ska börja med att skriva att ingen kom till skada och att jag mår bra. Det hela började med rektorns röst i högtalarna som skriker ut; "Det är en inkräktare i byggnaden förbered er för nedlåsning" (fast på engelska såklart).
Jag var verkligen livrädd! Läraren låste dörren och sedan så tryckte vi upp alla borden mot dörren. Vi släcktelampan och alla var dödstysta. Vi delade ut böcker som vi skulle kunna kasta på inkräktaren om hen lyckades ta sig in i vårt klassrum. Sedan så bara satt vi där och väntade. Väntade på att höra det första skottet.. Efter ca 20 min så säger en rösta att "övningen är över, återå till era lektioner". Jag har nog aldrig kännt en sådan lättnad som jag kände sekunden efter det meddelandet. Ingen visste om att det var en övning men alla var såklart lättade. 
Denna händelsen fick mig att börja fundera över vad det innebär att leva i ett land som usa, där vem som hellst kan få tag i ett vapen inom 4 min om den vill. Där ungdomar känner sig så svikna av samhället att det ger uttryck i att utföra terror dåd... 
 
Senare den dagen så hade jag Drill-practice! Det gick väll sådär med träningen men vi fick riktigt häftiga bilder. 
 
På tisdagen så åkte jag Aubrey och Abby med några andra vänner och Bowlade! Det var jätte kul och jag kom tvåa haha..
 
På Torsdagen så var det PYJAMA DAY i skolan! Så himla kul! alla hade på sig pyjamas till skolan. Typical Amerika?
 
Igår så gjorde jag inte så mycket.. Sov dock över hos Grammy and poppys (Mormor o morfar) så var med dom och pojkarna i parken och lekte, jag lekte mest. 
I parken så har dom konstgräs, typical Amerika. 
 
Imorgon är det Rodeo show! Så taggad!!!! 

Om

Min profilbild

Anna Quiroga

Hej och Välkommen till min blogg här kommer jag skriva om mig själv, mina resor och mitt utbytesår i Albama, USA. Mejla mig för kontakt på; [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS