AnnaQuiroga.blogg.se

10 saker som jag är rädd för!

Publicerad 2014-06-30 17:08:49 i Utbytesår,

När jag skriver om USA och utbytesåret så har jag märkt att jag är konstant positiv och inte alls har pratat om mina rädslor och fördomar. Jag känner en hel del oro över vissa saker och är såklart osäker på hur detkommer bli. Det kommer hela tiden närmre och det känns verkligen som att tiden bara flyger förbi. 
 
 
1. Att jag ska kränka min värdfamilj.
Jag är väldigt rädd för att jag utan att mena något illa ska säga eller göra något som gör min värdfamilj ledsna och besvikna.
 
2. Inte klara språket..
Även fats att jag gick ur nian med A i Engelska som slutbetyg så känner jag en viss oro över hur det ska gå med språket. Såklart så får man ju prata på och hoppas på det bästa, de är ju så man lär sig. Dock så kan det ju uppstå väldigt pinsamma situationer då kunskaperna inte räcker till...
 
3. Inte passa in.
Jag har lätt att få vänner och är en väldigt social människa, men jag känner ändå en viss press över hur det amerikanska high-school livet kommer att vara, tänk om alla tycker att jag är jätte konstig? :s
 
4. Pengarna..
Alltså detta är väll ingen direkt 'rädsla' Men det kommer vara svårt och ta ett bra tag innan man lär sig värdet i Dollar. Liksom hur mycket kostar ett mjökpaket? 11 kr typ. Jag har ingen aning om vad ett mjöklpaket kostar i USA..
 
5. Syskonen.
Hur kommer det bli att ha syskon som bor med mig? Jag har verkligen ingen aning. Jag har växt upp i ett hus utan syskon som bor med mig så det kommer absolut bli något nytt för mig. 
 
6. Maten.
Hur kommer det gå med att vara 'nyttig'? Ja.. Alltså här hemma så går det ann, men tänk om allting blir mycket mer frestande? Om de tex. serverar pommes varje dag i skolan? Jag kommer inte ha självkontrollen att säga nej.
 
7. Sporten.
I USA så är människor mycket mer sportintresserade. Nästan alla går i sporter och kommer in på högskolor på grund av sina sporter. Jag som annars 'bara' rider kommer för första gången gå i en 'riktig' lagsport. 
 
8. Hemlängtan..
Jag tror i nuläget inte att jag kommer få en hemsk hemlängtan, men det vet jag inte än. När jag var på språkresa så var det jobbigast efter 1 vecka, sedan så blev det bara bättre. Jag hoppas att jag inte får det så att jag verkligen kommer kunna njuta hela tiden jag är där. Jag hoppas verkligen inte att jag ska behöva avbryta mitt år på grund av hemlängtan.. 
 
9. Åsikter.
Jag är väldigt Liberal och 'vänster' om man nu kan säga så. Det har jag inte riktigt fått uppfattningen av att man är annars i södern. Jag kan ha väldigt svårt att hålla käften om saker i lägen där jag borde ha det. Men jag hoppas kunna hålla min åsikter lite för mig själv. Jag tänker såklart inte sitta och hålla med om åsikter jag inte delar, men jag är inte där för att ändra på dem så jag måste acceptera hur de lever och deras åsikter utan att försöka 'omvända' dem. 
 
10. Mitt språk.
Jag kommer sakna att få prata mitt eget språk! Jag har haft ganska bra kontakt med två norska killar och en svensk tjej smo kommer bo ca 1 timme ifrån mig i Albama. Det kommer känna skonstigt att inte känna det svenska språket på tungan på 11 månader. Jag får ta och hälsa på den andra nord-borna då och då så jag inte glömmer av helt! ;) 
 
 

Om

Min profilbild

Anna Quiroga

Hej och Välkommen till min blogg här kommer jag skriva om mig själv, mina resor och mitt utbytesår i Albama, USA. Mejla mig för kontakt på; [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS